Hirdetés

Teljesen megőrül az időjárás, bajban vannak a frontérzékenyek

Garai Kitti portré Garai Kitti

Magyarország felett található ciklon miatt a hideg- és a melegfrontra érzékenyek szervezetét is megterheli az időjárás. Sokan tapasztalhatnak fejfájástm koncentrációs-zavart, vérnyomás-ingadozást - írja a met.hu. Felhívták a figyelmet: a közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

Milyen időjárás várható ma?

Hivatkozás másolása

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a vastagabb felhőzet az ország délnyugati harmadára-felére terjed ki, ettől északkelet felé haladva fátyolfelhőkre és egyre több szűrt napsütésre számíthatunk. A Dél-Dunántúl mellett az Alpokalja és napközben legkésőbb a a Dél-Alföld térségében is elered az eső.

Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati, délnyugati megyékben 3, 7, másutt általában 8 és 13 fok között valószínű.

Ahogy arról korábban a Naphíre is írt, a héten durva lehűlés veszi kezdetét. Szerdától lehűl a levegő, helyenként havazás és hózápor is lehet. A hét második felében napközben csak 0 és 4 fok várható, miközben visszatérnek az éjszakai fagyok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés