Hirdetés

Ebből mi lesz? Nem akárhol jelent meg Orbán Viktor

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a cég vezetésének meghívására részt vett a MOL-csoport igazgatósági ülésén - tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormányfőt és a kíséretében lévő Lantos Csaba energiaügyi minisztert, Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, Orbán Balázs politikai igazgatót és Nagy Jánost, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkárt Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató fogadta, és körbevezette az új MOL Campus székházban.

A kormány delegációjának jelenlétében lezajlott igazgatósági ülésen a MOL hosszú távú üzleti stratégiájáról, a háború okozta gazdasági és energiaválság valamint a brüsszeli szankciók hatásairól, illetve Magyarország energiabiztonságáról tárgyaltak - közölte Havasi Bertalan.

Néhány nappal ezelőtt a Mol levélben jelezte a kormánynak, hogy import nélkül nem tudja biztosítani a benzinkutak ellátását. Ezért a kormány úgy döntött, hogy kivezeti a benzinárstopot. Gulyás Gergely az éjszakába nyúló rendkívüli Kormányinfón mindezt a brüsszeli szankciókkal és az olajársapkával indokolta. 

Az üzemanyagok ára már aznap este 23 órától megemelkedett, jelenleg 699 forintba kerül a gázolaj és 641 forintba a 95-ös benzin. Hogy mi lehet a gázolaj árával, arról itt írtunk.

A Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, hogy a várakozások szerint ez emeli majd az inflációt, azonban, hogy pontosan mennyivel, azt nem tudta megmondani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés