Hirdetés

Bitang hideg lesz - íme a holnapi időjárás

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Nézzük a holnapi időjárás ügyét. Szombaton a változóan felhős idő mellett többórás napsütés várható, késő délutántól nagyobb területen vastagszik a felhőzet.

Péntek kora estétől helyenként gyenge eső, északkeleten gyenge havazás, esetleg ónos eső előfordulhat. Szombaton nagyobb területen meg is erősödik a nyugatias szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -9 és -4 fok között valószínű - tehát bitang hideg lesz- ráadásul a fagyzugos tájakon ennél jóval alacsonyabb is lehet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 10 fok között alakul.

Az Időkép előrejelzéséből az látszik, hogy vasárnap változóan felhős-napos időre van kilátás, helyenként egy-egy zápor, keleten kezdetben hózápor előfordulhat. Az északias szél több élénk, helyenként erős lesz. Az előző napokhoz képest jóval enyhébb lesz a hajnal, -3 és +5 fok között alakul a leglacsonyabb hőmérséklet. Napközben 4-10 fokot mérhetünk.

Hétfőn és kedden naposabb és felhősebb tájak válthatják egymást, de számottevő csapadék sehol sem valószínű. A reggelek többfelé párásak, ködösek lehetnek. Hétfőn csak helyenként élénkülhet meg a szél, de kedden többfelé kell számítani élénk, erős északi-északnyugati széllökésekre. Éjszakánként az ország nagy részén fagyni fog, napközben 5-10 fokra van kilátás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés