Hirdetés

Magyarok a hó fogságában

Nap Híre portré Nap Híre

Több méteres hófal vette körül Lillesand-ot, így a környéken krízisközpontot is ki kellett alakítani - mondta az ATV Start című reggeli műsorában Kocsis Vanda, aki családjával él Dél-Norvégiában.

A magyar nő a műsorban azt mondta, legutóbb 15 éve volt hasonló helyzet, annyi hó esett, hogy eltakaríatni sem lehet, ezért most a helyiek a tengerbe hordják a havat, hogy lehessen közlekedni.

"Gyakorlatilag úgy élünk, mint a szurikáták, lyukakat fúrunk, így közlekedünk a településen a mínusz 20 fokban" - mesélte Kocsis Vanda.

Magyarországon is havazásra lehet számítani ma. Mint azt a naphire.hu is megírta, irgalmatlan ítéletidő tarolja le az országot, viharos szél és havazás miatt adtak ki riasztást mára a meteorológusok. Az előrejelzés szerint a déli határvidéken (Dráva közelében), valamint a középső területeken fordulhat elő kisebb havazás, melyből vékony, általában lepel - 3 cm, néhol a déli részeken esetleg ennél pár cm-rel nagyobb hólepel alakulhat ki a hétfő déli órákig. Hétfő délutánra szinte mindenütt megszűnik a havazás. (Éjszaka egyre nagyobb területen lefagyhat a korábban lehullott csapadék. Egy-egy helyen előfordulhat rövid ideig tartó ónos eső.)

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés