Hirdetés

Irgalmatlan ítéletidő tarolja le az országot - kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

A meteorológusok a viharos szél és a havazás miatt adtak ki riasztást.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn északon határozottabban elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében elsősorban a Dunántúlon és a Duna vonalának sávjában lehet hószállingózás, gyenge havazás, de néhol keletebbre is lehet csapadék. 

Később, délután már inkább az ország déli harmadán szállingózhat kevés helyen a hó. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén, valamint északkeleten viharos. Délutántól veszít némileg erejéből a szél A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +2 fok között várható, az ország középső részein emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Késő estére -6 és -1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kiadták a riasztást a meteorológusok 

A viharos szél és a havazás miatt adtak ki riasztást mára a meteorológusok. A veszélyjelzésben azt írták, éjszaka és napközben is főleg a Dunántúl nyugati részén, illetve az északkeleti, szélérzékeny tájakon viharos marad az északias irányú szél. A legerősebb lökések általában 60-80 km/h között várhatóak, de a magasabban fekvő részeken, a Balaton térségében, valamint az északkeleti határ közelében ezt meghaladóak (~80-100 km/h) is előfordulhatnak. Hétfő délutántól kisebb területre korlátozódik a viharos erejű szél.

A déli határvidéken (Dráva közelében), valamint a középső területeken fordulhat elő kisebb havazás, melyből vékony, általában lepel - 3 cm, néhol a déli részeken esetleg ennél pár cm-rel nagyobb hólepel alakulhat ki a hétfő déli órákig. Hétfő délutánra szinte mindenütt megszűnik a havazás. (Éjszaka egyre nagyobb területen lefagyhat a korábban lehullott csapadék. Egy-egy helyen előfordulhat rövid ideig tartó ónos eső.)

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés