Hirdetés

Megvan a döntés, bejelentették a válogatott szövetségi kapitányának távozását

Nap Híre portré Nap Híre

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményben tudatta, hogy távozik a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Marget Kratz.

A közlemény szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést a német edzővel, aki 2021 óta volt a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. Margret Kratz irányításával a magyar női A-válogatott az elmúlt három évben új szintre lépett, a reálisan indokolható vereségek mellett számos értékes győzelmet aratott, és közelebb került a nemzetközi elithez: a Nemzetek Ligája B-diviziójában a második helyen végzett, de a rájátszásban két vereséget szenvedett az európai elithez tartozó Belgiumtól – írta az mlsz.hu.

Margret Kratz elmondta: boldog és elégedett, hogy három évvel ezelőtt elvállalta ezt a feladatot - szemlézi a Sportal

Sok jó embert ismerhetem meg itt, és remélhetőleg sok tudást át tudtam adni, miközben én is sokat tanulhattam Magyarországtól és a szövetségtől. Nagyon szerettem a csapatban végzett munkámat, amelyet nagy örömmel és lelkesedéssel végeztem, ugyanakkor a szakmai kihívások egyre nehezebbé váltak, a családomtól való távollét és az ezzel járó honvágy egyre erősebb lett, ami együttesen teherré vált számomra. Azt gondolom, hogy pontosan itt az ideje a távozásnak, hiszen egy nagyszerű, stabil és mentálisan erős csapatot hagyok magam mögött

- fogalmazott. Margret Kratz volt a magyar női labdarúgó-válogatott első külföldi szövetségi kapitánya. Utódjáról később dönt az MLSZ.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés