Hirdetés

Meghalt egy magyar túrázó az Alpokban: napok óta keresték

Nap Híre portré Nap Híre

Meghalt egy magyar túrázó az észak-szlovéniai Kamniki-Alpokban, a 45 éves férfit napok óta keresték - közölte szerdán a kranji rendőrség.

A közlemény szerint a férfi megcsúszott és elesett a meredek, havas és jeges terepen. A rendőrség helikopterekkel kereste, míg a hegyimentők a földön kutattak utána - írja az MTI. 

A keresési és mentési művelet nagyon körülményes volt a meredek terület, a csúszós hegyoldal és a sűrű köd miatt, utóbbi a holttestet helikopteren szállító mentőcsapat felszállását is megnehezítette.

A feltételezések szerint a férfi péntek reggel indult útnak Kamniska Bistrica területéről a Grintovec és a Skuta hegycsúcs felé. Utoljára élve a 1793 méteren lévő Kokrsko Sedlo hágó környékén látták.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy több mint ötven éve eltűnt férfi maradványait találta meg két túrázó az osztrák Alpokban a Pinzgau vidéken, Salzburg tartományban. Az emberi maradványokat a rendőrség helikopteren levitette a völgybe. A halottkémi vizsgálat és a maradványok között talált iratok alapján megállapították, hogy egy 1917-es születésű felső-ausztriai férfiról van szó, akit 1971 augusztusa óta eltűntként tartottak nyilván. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés