Hirdetés

Fordulat: megszólalt a Magyar Péter tüntetésén elmondott beszéde után kirúgott református lelkész

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, Magyar Péter azt állítja, hogy a szombati megmozdulásának egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről. Szerdán Menczer Tamás és Magyar Péter durva szóváltásba keveredett a Facebookon a volt zsinati tanácsos kirúgása miatt. Most azonban maga a lelkész is megszólalt.

"Szakmai munkát végeztem egy szakmai munkahelyen, de úgy látszik, elképzelhetetlen, hogy valaki az államnak dolgozzon, ha nem ért egyet a kormánnyal"

- nyilatkozta a botrány kirobbanása után Tarr Zoltán a Telexnek. A lap kiemelte, hogy hétfőig a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézményénél dolgozott, és még egy hét hátra volt a próbaidejéből, ám a tüntetés utáni első munkanapon közölték vele, hogy nem véglegesítik a szerződését. Mint mondta, a munkájának nem volt bizalmi eleme, kollégáival együtt készített olyan szakmai anyagokat, amiket felhasználtak Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szövegeihez is.

"Lehet, hogy pikáns a helyzet, de az államnak dolgozni nem jelenti, hogy az ember ne lehetne más véleményen, mint az aktuális kormány"

- jelentette ki a lelkész. "Velem vagy a munkámmal nem volt gond" - tette hozzá Tarr, aki állítása szerint kínosan ügyelt arra, hogy a munkahelyét vagy a szakmai munkáját ne említse egyik megszólalásában sem.

A lelkész azt is kiemelte, hogy amikor a kegyelmi ügy kirobbanása után kritikát fogalmazott meg Balog Zoltánnal szemben, akkor "informálisan figyelmeztették". Ezek után azt sem zárja ki, hogy Balog járt közben az elbocsátásával kapcsolatban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés