Hirdetés

Magyar Péter súlyos állítást tett, durva következményei lehettek a szombati tüntetésnek

Nap Híre portré Nap Híre

Durván "megbüntettek" egy református lelkészt, aki szombaton felszólalt Magyar Péter tüntetésén.

"Szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről"

- kezdte keddi bejegyzését a Facebook-oldalán Magyar Péter. Mint írta, a volt zsinati tanácsos is felszólalt Magyar szombati tüntetésén, és a kegyelmi üggyel kapcsolatban is elmondta a véleményét. Tarr Zoltán szerint elfogadhatatlan, amit Balog Zoltán tett és az is, ahogyan a botrány kirobbanása óta viselkedik.

Magyar a posztban megosztotta azt is, hogy Tarr egy állami technológiai cégnél volt próbaidős alkalmazott. "Súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény-ellenes , ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek" - hangsúlyozta. Úgy gondolja, hogy a református lelkésznek az volt a "bűne", hogy ő is felszólalt a tüntetésen, ráadásul Balog Zoltán ellen beszélt.

Magyar a bejegyzésben bejelentette, hogy ezek után felkéri Tarr Zoltánt, hogy legyen az EP-képviselőjelöltjük.

"Tarr Zoltán református lelkész, sok területnek és témának szakértője. Foglalkozott az egészségügy, a köz-, és felsőoktatás működésével. Hazai és nemzetközi rendezvények szervezésében mutatta meg közösségi és együttműködési készségeit. Hazai és EU projektek szervezésében és lebonyolításában szerzett gazdag tapasztalatot, különös tekintettel közvetlen uniós forrásokra" - indokolta a lelkész felkérését Magyar Péter, aki szerint a kirúgás "ékes bizonyíték" az egyház és az állam "kóros és elfogadhatatlan összejátszására".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés