Hirdetés

Kitálalt Magyar Péter közeli szövetségese - ezért döntött úgy, hogy beszáll a politikába

Nap Híre portré Nap Híre

Nagy ErvinSpirit FM Rocktérítő+ című műsorában tálalt ki arról, hogy miért döntött úgy, hogy beszáll a politikába.

A Jászai Mari-díjas színész kijelentette, hogy változást akar az országban, és azért lépett be a politikába, mert fél, ha nem tesz semmit, ismét beköszönt a Kádár-korszak. Mint mondta, amikor elkezdett politizálni, a belső zászlójára tűzte azt, hogy bár borzalmas sebeket és halálokat éltünk meg, valahogy békét kell kovácsolni.

A “diktatúra light” erősen jelen van a kulturális szektorban - nyilatkozta emlékezve arra, hogy őt “hogyan vágták el a Nemzeti Filmalapnál, mint színész”. “Büntizés van, dádá, nemhívás, feketelista” - sorolta. Azt mondja: ha kell, időben húzza ki a szablyát, nem várja meg, míg Recsket újranyitják. Biztos benne, hogy ez messze van, már nem az ’50-es éveket éljük, de az, hogy a társadalom kritikus részét tendenciózusan elhallgattatni, az transzgenerációsan benne van, hogy felvillan a piros lámpa - utalt arra, hogy az egyik nagyapja politikai elítélt volt. 

Elmondta, hogy még emlékszik arra az időszakra, amikor ez “még nem így volt”, és emlékszik a szabadságért üvöltő, flanel/kockásinges fiatal “takonypócokra”, a Bibó-kollégistákra, akik most “szörnyetegekké” váltak. “Ezt a bennem lakó fiatal demokrata nem bírja felfogni” - mondta. Bevallotta, szerette ezeket a régi fiatalokat, azt érezte, hogy jön egy új erő, akik mások, mint a “komcsik, akik át akarják menteni a hatalmat”. Neki óriási csalódás megélni azt, hogy honnan indultak, hogy “ mik voltak az eredeti irányok”, és most “kapok a pofámra”.

Nagy Ervin azt mondta, nem akar senki felett sem pálcát törni, de szerinte eljött az a pont, hogyha nem lép bele a politikába, akkor egy következő Kádár-korban éli le az életét, amit sem magának, sem pedig a gyerekeinek nem akar, de az országot sem akarja elhagyni. Azt mondja, lehet a demokráciáért akár több száz éven keresztül is küzdeni kell. "Felelősséggel tartozunk az országunkért" - hangsúlyozta.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés