Hirdetés

Magyar Péter fontos részletet árult el leendő pártjáról

Nap Híre portré Nap Híre

Mindennek rendelt ideje van, hamarosan meglesz a bejelentés a pártról – ezt mondta Magyar Péter, a Talpra Magyarok Közösség alapítója az ATV Egyenes beszéd című műsorában. 

Állítása szerint azért nem jelentette még be pártját, mert úgymond ismeri, hogyan működik a propaganda, és minél rövidebb időt akar hagyni nekik, hogy „lejárassák” pártalapító társait. Hozzátette: mivel április 20. és május 4. között lehet összegyűjteni az aláírásokat, ehhez fogják igazítani a bejelentést.

Magyar Péter elmondta: több lehetséges párt is van, amelynek színeiben elindulhat, készülnek B és C opcióval, ha eljutunk „Oroszország szintjére”, ahol adminisztratív eszközökkel akadályozzák az ellenzéki jelöltek indulását.

Vannak pártok, van egy sorrend és időben be fogja jelenteni – ígérte Magyar Péter.

Arra a kérdésre, hogy honnan vette, hogy a rendőrség szerint 250 ezren vettek volna részt a szombati tüntetésen (az állítást a rendőrség cáfolta, mondván, nem végeztek becslést), Magyar Péter elmondta: a helyszíni biztosítás parancsnokai jelezték neki, hogy 250 ezerre becsülik a tömeget, hivatalos becslést nem adott ki a rendőrség. Mindenesetre szerinte a rendezvény a legnagyobb békemenetek számát idézte.

Magyar Péter azt állította, vannak régi barátai „egész magas szinten”, és tőlük úgy tudja, „egész vasárnap üléseztek a Karmelitában és különböző forgatókönyveket dolgoztak ki”.

Magyar Péter úgy látja: a Fidesz az 1,5 milliós törzsbázisát védi és ezt teszi saját törzsbázisával a DK is. Ám – tette hozzá – a múlt héten „a kontraproduktív propaganda miatt” változás történt a közhangulatban, emiatt nem akar többet koalíciós kényszerről beszélni. 

Magyar Péter kérdésre válaszolva elmondta: ha leendő pártjának lesznek EP-képviselői, akkor a Néppárt frakciójához szeretne csatlakozni. 

Magyar Péter arra a kérdésre, hogy vannak-e még hangfelvételei és azokat nyilvánosságra hozza-e, ugyanazt a választ adta, mint a pártbejelentésre vonatkozó kérdésre, vagyis hogy „mindennek rendelt ideje van”. 

Arra a kérdésre, hogy kész-e a vitára nyitottságát hangsúlyozó Deutsch Tamással és Dobrev Klárával vitatkozni, Magyar Péter közölte: eredetileg Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort hívta ki vitára, velük akar vitatkozni és nem az „uborkagörbületről” Deutsch Tamással. Feltette a kérdést, hogy miért nem számoltatta el Gyurcsány Ferencet a Fidesz, és azt állította: Orbán Viktor mindig Gyurcsány Ferenccel akar választáson megmérkőzni. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés