Hirdetés

Magyar Péter Macron receptjét másolja?

Nap Híre portré Nap Híre

Egy római újságíró szerint a TISZA Párt listavezetőjének feltűnése a magyar politikai arénában hasonlít a francia elnök villámkarrierjéhez.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, Magyar Péter legutóbbi, debreceni tüntetésének hatalmas nemzetközi visszhangja lett: több nemetközi hírügynökség és hírportál is beszámolt Magyar Péter vasárnapi debreceni rendezvényéről. A tudósításokban kiemelik, hogy a kormánypárt egyik legerősebb fellegvárában lépett színpadra Orbán Viktor volt támogatója, aki most már az ellenzék első számú vezetőjének számít. Az olasz EUNews most arról írt, hogy Magyar Péter feltűnése hasonlít a francia elnök villámkarrierjéhez. 

A portál egyenesen Orbán Viktor utódjelöltjét látja Magyar Péterben, aki június 9-én, az európai és helyhatósági választáson "kiengedheti a levegőt Orbán Viktor félautoriter kormányának kerekéből” - tudósít az atv.hu.

"A szavazás az első kihívás lesz a magyar miniszterelnökkel szemben” – írja az olasz föderalista lap. "Magyar bebizonyította, hogy képes a támogatók jelentős részét ott is mozgósítani, ahol eddig szinte egyetlen más Orbán-kihívónak sem sikerült" - tették hozzá, majd idézték a politikus egyik Debrecenben elhangzott mondatát, miszerint "14 éve azt halljuk az ellenzéktől, hogy ilyen körülmények között lehetetlen legyőzni Orbánt, hogy nem érdemes vidékre menni, hogy nem lehet lebontani a propaganda falait, és inkább nézzünk körül”.

Az EUNews egy közvéleménykutatást is bemutat, amely szerint Magyar Péter pártja felzárkózott a Fidesz mögé, és jelenleg 24 százalékon áll az 53 százalékról 43 százalékra zsugorodott kormánypárt mögött. (A lap nem jelöli meg a felmérés forrását, de az idézett adatokból következően a Publicus méréséről lehet szó.)

Az olasz lap ismerteti Magyar Péter eddigi politikai pályafutását és a kegyelmi botrány keltette közéleti vákuum mellett a személyes képességeinek tulajdonítják a gyors karriert. Ebben pedig párhuzamot véltek felfedezni a francia elnök egy évtizede történt gyors feltűnésével, és emlékeztetnek arra, hogy "Magyar a választási kampány elején többször is kijelentette, hogy a francia elnök, Emmanuel Macron inspirálja, és a közösségi médiában úgy állította be kommunikációját, hogy a mindennapi élet pillanatait osztotta meg a magyar állampolgárokkal, például ingvasalást” – zárja a portrécikket az olasz újságíró.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés