Hirdetés

Az éjjel nyertesei Lázár János és Nagy Márton, a vesztese Szijjártó Péter

Nap Híre portré Nap Híre

A külügyi tárcától több százmilliót vonnak el, az építési és közlekedési miniszter viszont például nagyon jól jár.

A Magyar Közlöny csütörtöki számából kiderült, a költségvetésben 600 millió forintos átcsoportosítást hajtott végre a kormány. A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a Külügyi fejlesztési és kutatási programok soráról a 600 millió forint átkerült a Nemzetgazdasági Minisztériumba a Turisztikai fejlesztési feladatok költségvetési sorára.

Ennél nagyobb feladat vár Varga Mihály pénzügyminiszterre, hiszen ugyanebből a közlönyből az is kiderült, „a kormány egyetért a nem koncessziós szerződés alapján működtetett országos közúthálózaton a közhasznú üzemeltetési és karbantartási tevékenység magasabb szintű ellátása érdekében 2024. évi többletforrás biztosításának szükségességével” - írja az Index. 

Ezért Orbán Viktor miniszterelnök felhívja a pénzügyminisztert, hogy – az építési és közlekedési miniszterrel, Lázár János bevonásával – a forrásbiztosítás érdekében gondoskodjon a  Magyarország idei évi költségvetéséről szóló törvényben a közlekedési ágazati programok jogcímcsoporton 10 milliárd 500 millió forint rendelkezésre állásáról.

A kormány egyetért azzal, hogy az építési és közlekedési miniszter a fentiek szerint közhasznú üzemeltetési és karbantartási tevékenység magasabb szintű ellátása érdekében a Magyar Közúttal mint kedvezményezettel további 10 milliárd 500 millió forint összegű támogatás biztosításával a meglévő támogatási szerződést módosítsa.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés