Hirdetés

Magyar dinnyét vásárol? Önnek is üzent Orbán minisztere

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Az agrártárca szerint július első felében megkezdődött a dinnye betakarítása, a gyümölcs idén is kiváló minőségű. 

Nagy István agrárminiszter emlékeztetett, hogy Magyarországon az előzetes becslések szerint idén körülbelül 125 ezer tonna görögdinnye és csaknem 10 ezer tonna sárgadinnye termésre lehet számítani. Hozzátette, hogy idén 1087 termelő 2821 hektáron termeszt görögdinnyét, ez 14 százalékkal több, mint a múlt évben. Sárgadinnyét 252 fő termeszt 451 hektáron, ami 29 százalékkal több termőterületet jelent, mint tavaly - írja az MTI.

Idén nem sújtotta fagy a termést, így annak kiváló a minősége. Mennyisége pedig elegendő ahhoz, hogy az áruházláncok ellátottsága biztosítva legyen, vagyis idén is döntő részben magyar dinnyét lehet vásárolni az üzletekben és nem kell áruhiánytól tartani.

"Ha tudatos vásárlók akarunk lenni, fogyasszunk és vásároljunk hazai szezonális gyümölcsöket, mert az a termőföldtől az asztalig ellenőrzött és biztonságos termék. A hazai termékek választásával nem csak a magyar gazdák és családok megélhetését, hanem az egész nemzetgazdaságot is támogatjuk" - fogalmazott a miniszter.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés