Hirdetés

Óriási a baj: csőd szélére kerültek a kisboltok az árstopok miatt, segítségért kiáltanak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Gyopáros Alpár kormánybiztos hétfőn hozta nyilvánosságra a kétezer főnél kisebb településeken működő kisboltok támogatásáról szóló közleményt, az érintettek pályázat útján kérhetnek majd állami támogatást. A részletekről egyelőre többet nem közöltek, de annyit már lehet tudni, hogy milliós nagyságrendű segítség jöhet. 

Az ATV Híradó riportjában elhangzott: sokan reménykednek abban, hogy végre valódi segítséget kaphatnak az árstop után, hiszen óriási a baj, a kisboltok a csőd szélén vannak. Egy Sormáson működő kisbolt tulajdonosa elárulta, ő mindenképp próbálkozni fog a pályázaton. A baranyai Nagytótfaluban működő boltnak a vezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy a pályázatok nélkül nagyon nehéz talpon maradni, és bízik abban, hogy kaphat állami segítséget. 

"Nagyon-nagyon nehéz. Az a baj, hogy a multik nagyon lenyomják az árakat, nehéz velük lépést tartani. Szóval pont úgy vagyunk vele, hogy nem vagyunk mínuszosak, de ha nullára ki tudjuk hozni, akkor nagyon örülünk" - fogalmazott Kirchner Tibor.

A legtöbb érintett az árstopok miatt van bajban

Hivatkozás másolása

Sok boltban egyáltalán nem is árulják az árstopos termékeket, ugyanis hatalmas veszteséget okoz ez a tulajdonosoknak, amit már nem tudnak lenyelni. Egy hajdúsámsoni boltnak az üzemeltetője is azt mondja, inkább nem foglalkoznak ezekkel a termékekkel. Vida Sándorné a kristálycukrot például 600 forintért tudja megvenni, de 260 forintért kellene adnia. 

Az eddig ismert adatok szerint a pályázati nyertesek működésre, bérre, vagy rezsire fordíthatják majd a támogatást, ami boltonként milliós nagyságrendű lehet - derül ki az ATV Híradóból. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés