Hirdetés

Száguldozott az osztrák pénzügyminiszter, bukta a jogosítványát egy időre

Nap Híre portré Nap Híre

Gyorshajtás miatt négy hétre bevonták Magnus Brunner osztrák pénzügyminiszter jogosítványát - erősítette meg kedden az erről szóló lapértesülést az APA osztrák hírügynökségnek a néppárti politikus hivatala.

BMW 7-es szolgálati autójával a miniszter egy magánprogramra igyekezett szombat délelőtt a nyugat-ausztriai Vorarlberg tartományban, amikor figyelmen kívül hagyott egy lakott területen kívüli ideiglenes sebességkorlátozást - közölte Brunner hivatala, hozzátéve, hogy a pénzügyminiszter írásban kért bocsánatot a szabálysértésért. A hivatal szerint alkoholszondát nem fújattak meg a miniszterrel a korai napszakra és "ittasságra utaló gyanús jelek hiánya miatt".

Ausztriában a miniszterek magáncélra is használhatják szolgálati autójukat - írja az MTI.

Négy hétre olyankor veszik el egy gyorshajtáson ért autós jogosítványát Ausztriában, amikor - lakott területen kívül - legalább 50 kilométerrel túllépi a megengedett legmagasabb sebességet - emlékeztetett az APA.

Ahogy arról a naphire.hu már többször is beszámolt, a magyar rendőrök is minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy megfékezzék a gyorshajtókat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedésrendészeti főosztály vezetője, Balogh Ádám még tavaly év végén közölte, hogy a júliusi, egy kerékpáros halálát okozó Árpád hídi baleset óta fokozottan ellenőrzik azokat a budapesti útszakaszokat, ahol korábban rendszeresek voltak az illegális gyorsulási és driftversenyek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés