Hirdetés

Magára gyújtotta a lakást egy férfi Budapesten

Nap Híre portré Nap Híre

Bezárkózott és magára gyújtotta a lakást, gázrobbanással és késeléssel fenyegetőzött egy zavart férfi a XIII. kerületben, Budapesten.

Augusztus 8-án délután 5 órakor érkezett a bejelentés a BRFK-hoz, hogy egy ittas férfi összeveszett családtagjaival, egyedül bezárkózott, és azzal fenyegetőzött, hogy aki bemegy hozzá, leszúrja, illetve felrobbantja a társasházi lakást.

A helyszínre érkező rendőrök felszólítására a férfi nem jött elő a lakásból. A rendőrök kiürítették a lépcsőházat , a szolgáltatóval elzáratták a gázt, majd – látva, hogy bentről füst szivárog ki – betörték a bezárt, belülről eltorlaszolt ajtót. Az arcukba sűrű, fekete füst csapott. Tovább szólongatták a férfit, de ő továbbra sem jött elő. Kiderült, hogy nem is tud: a fürdőszobába zárkózott, majd letörte a kilincset. A rendőrök ezt az ajtót is kifeszítették, mire kitámolygott az addigra már fuldokló, arcát törölközővel védő ember. 

A nyomozók karjánál fogva húzták ki a férfit, önkárosításának megakadályozására megbilincselték. A férfit rendőri kísérettel kórházba vitték, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság közveszély okozása miatt indított büntetőeljárást. 

A társasház lakói visszatérhettek otthonaikba, az intézkedésnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés