Hirdetés

Kell a luxus: egyre fogynak Magyarország legdrágább ingatlanjai

Nap Híre portré Nap Híre

Változatlan érdeklődés övezi az ingatlanpiaci kínálat legdrágább otthonait. Egyre nő a valódi luxus iránti igény, amelyet a fővárosi újépítésű, prémium minőségű házak és lakások, penthouse-ok terén egyre nehezebben szolgál ki a piac - állapította meg felmérésében a Duna House.

Zömében 200 millió forint feletti kiadást jelent ma egy korszerű, magas minőséget képviselő ingatlan, a felső határ azonban a csillagos ég. Jó hír, hogy elvétve még akadnak prémium ajánlatok 100-150 millió forint körül is a Duna House cégcsoport exkluzív ingatlanokkal foglalkozó üzletága, a DH Prime kínálatában.

Az előző évekhez képest mind a használt, mind az újépítésű ingatlanok iránt enyhült az érdeklődés, ami miatt a keresleti piac ismét kínálativá vált.

Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője azonban úgy látja, hogy más trend rajzolódik ki ugyanakkor a luxusingatlanok esetében. 

Bár a prémium ingatlanok csak a piac néhány százalékát teszik ki, a változások ellenére mégis kiemelt jelentőséggel bírnak az idei évben is, hiszen a vásárlói aktivitás változatlanul erős. Fokozottan jelentkezik a vevők részéről a valódi luxus iránti igény, amelyet egyre nehezebben tud kiszolgálni az aktuálisan elérhető kínálat.

A prémiumot kereső vásárlók igénye és elvárásai egyre magasabbak, amit a piac érezhetően egyre kevésbé tud követni. Továbbra is kiemelten fontos, már önmagában magas presztízsértéket képvisel a lokáció, alap elvárás a korszerű, hőszivattyús gépészet. Előnyben részesítik a vásárlók a házon belüliekkel szemben a szabad téren található medencével rendelkező otthonokat, és természetesen elengedhetetlen a gyönyörű panoráma.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés