Hirdetés

Vihar a paradicsomban? Megdöbbentő dolgokat állít a fehérorosz elnök Putyinról

Nap Híre portré Nap Híre

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke azt állította egy interjúban, hogy nem adott engedélyt arra, hogy az orosz hadsereg Belarusz területéről támadja meg Ukrajnát.

Az orosz BBC-nek adott interjú során a riporter megkérdezte a fehérorosz vezetőt, hogy miért engedte meg az orosz haderőnek, hogy országából Ukrajnát támadják – írja a Portfolio. "Honnan tudja, hogy engedélyt adtam rá, hogy fehérorosz területet használnak erre?”– kérdezett vissza a fehérorosz vezető. 

Kifejti: az invázió előtt közös orosz-fehérorosz hadgyakorlat volt Fehéroroszországban, Oroszország viszont elkezdte kivonni csapatait, az ukrán határ mentén vezető útvonalakon. Aztán, Lukasenka szerint „biztosan valamilyen provokáció” történt Ukrajna részéről, ezért döntött úgy az orosz elnök, hogy megtámadja Kijevet. 

A riporter ezután arról kérdezte a fehérorosz vezetőt, hogy beszéltek-e Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, amikor látta, hogy Belarusz területéről megindultak az orosz katonák, hogy tisztázza, mi történik. Nem, nem hívott fel és én sem hívtam fel. Ezek az ő katonái és oda mozgatja őket, olyan irányba, amilyen irányba csak akarja” – mondta Lukasenka.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés