Hirdetés

„Lucifer tízparancsolata” - Felrobbantották a titokzatos emlékművet

Morvay Péter portré Morvay Péter

Összeesküvés-elméletek célpontja volt

Hivatkozás másolása

Ismeretlen tettesek felrobbantották a Georgiai Iránykövek (Georgia Guidestones) néven ismert emlékművet, amit az interneten sokan sátánista szimbólumnak neveztek.

A robbantás következtében a gránitemlékmű egy része összeomlott. A hatóságok szerint szélsőségesek követhették el a támadást. Egy biztonsági kamera megörökítette a robbanás pillanatát:

A Georgiai Irányköveket az 1980-as évek elején építették, de a titokzatos megrendelő személyazonossága azóta is vitatott. A rajta található feliratok miatt az interneten elterjedt, hogy egy sátánista társaság üzenete az emlékmű.

Az Amerikai Stonehenge-nek is nevezett gránitoszlopokon különböző nyelven olvashatók feliratok. Az üzenetek nem csak mai, hanem olyan ősi nyelveken is megjelennek, mint a szanszkrit vagy az egyiptomi hieroglifák. 

Ezek az „irányelvek” a készítők szerint az „Értelem Kora” felé mutatják az irányt az emberiségnek. Az üzenetek között az első és a legvitatottabb így szól:

„Gondoskodj arról, hogy az emberiség 500 millió fő alatt maradjon, folyamatos egyensúlyban a természettel.”

A konteó-hívők szerint ez a mondta arra utal, egy titokzatos társaság radikálisan csökkenteni akarja az emberiség létszámát, például járványok vagy háborúk révén. A nyomozók ezért most az interneten érkező fenyegetések között keresi a lehetséges elkövetőket.

Fotó: YouTube

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés