Hirdetés

Brutális karácsonyi gyilkosság - a tettes az ünneplők közé vegyülve menekült el

Nap Híre portré Nap Híre

A hatóságok még vasárnap is keresték azt a férfit, aki szombaton délután nyitott tüzet egy zsúfolt bevásárlóközpontban, egy ember halálát okozva, és egy másikat megsebesítve.

A floridai rendőrség vasárnap több felvételt hozott nyilvánosságra a feltételezett tettesről, akinek a támadás után sikerült eltűnnie a tömegben. Az Orlandótól északnyugatra fekvő Ocala rendőrfőnöke még szombaton úgy nyilatkozott, hogy a feltételezések szerint a halálos áldozat, egy 40 éves férfi volt a célpontja az erőszakos cselekménynek - írja az MTI. 

A sérültet, egy nőt a lábán érték lövések, őt kórházban ápolják. A támadást követően a nyomozók megtalálták a fegyvert.

Mike Balken rendőrfőnök arra kérte a szemtanúkat, hogy minden információt osszanak meg a nyomozásban részt vevő rendőrökkel. 

A támadás karácsonyt megelőző szombaton, azaz "szuperszombaton" történt, amikor az Egyesült Államokban az utolsó ünnepi bevásárlási hullámban tömegek keresik fel az üzleteket.

Az Egyesült Államokban a nyilvántartások szerint 2023-ban átlépte a 42 ezret azok száma, akinek lőfegyver okozta halálát. A Gun Violence Archives adatai szerint közülük 18 ezer ember vált emberölés áldozatává, míg mintegy 23 ezren saját kezükkel vetettek véget életüknek lőfegyverrel.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés