Hirdetés

Így károsította meg sorra a magyar lottózókat a két csaló: a főnökre hivatkoztak

Nap Híre portré Nap Híre

Könnyű módját választották a pénzkeresésnek, azonban azzal nem számoltak, hogy lebuknak.

Február 25-én nagyon szerencsés napra ébredt egy játékos: telitalálattal megnyerte az ötös lottó rekordnyereményét, 6,52 milliárd forintot.  Az új magyar milliárdosnak a számok kihúzásától számítva 90 napja van arra, jelentkezzen, különben könnyen bukhatja a nyereményt

Nos, a bukás gondolata nem nagyon volt ínyére annak a két férfinek, akik sorra verték át a magyar lottózók dolgozóit.

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt ellenük, miután szerte az országban lottózókba betelefonálva az alkalmazottakat a főnökre hivatkozva rávették arra, hogy a tét azonnali, személyes kifizetése nélkül vegyenek fel számukra fogadást, de a téteket utóbb nem rendezték, céljuk kizárólag a nyeremények megszerzése volt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a hatvani és a székesfehérvári férfiak 2022 nyarán elhatározták, hogy trükkös csalással tesznek szert rendszeres jövedelemre – olvasható a közleményben. Közös ötletük alapján 2022 nyarán véletlenszerűen kiválasztott lottózókat telefonon felhívtak, és arra hivatkozva, hogy “a főnökkel meg van beszélve”, “ismerik a főnököt” illetve “törzsvásárlók”, rávették az alkalmazottat arra, hogy az általuk kért értékben fogadásokat vegyen fel anélkül, hogy annak tétjét kifizették volna.

A vádlottak valótlanul azt ígérték, hogy rövidesen megjelennek a lottózóban a szelvények rendezése érdekében, de csak nyertes szelvény esetén mentek a lottózóba, hogy a tét közel négyszeresét jelentő nyereményt felvegyék. Ez még úgy is megérte nekik, hogy ekkor a tétet utólag kénytelenek voltak kifizetni.

Közel két hónap alatt 12 lottózót sikerült a fenti módszerrel megkárosítaniuk; a kár jellemzően néhány százezer forint volt, több esetben azonban az egymillió forintot is meghaladta. Az ügyészség a férfiakat üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - írja a 24.hu

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés