Hirdetés

Egészen elképesztő: így él ma az első magyar lottónyertes unokája

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, a Szerencsejáték Zrt. nemrégiben bejelentette, hogy új napi játékot indít Napi Mázli nével, amellyel akár 100 milliót is lehet nyerni. A játék lényege, hog  kedvenc dátumunkat és egy szimbólumot lehet megjátszani rajta, és naponta sorsolják ki a nyerteseket. Egykor Ring Sándorné is a kedvenc számaival játszotta meg a lottót, amivel el is vitte a hazai lottójátékok történelmének első főnyereményét. 

Ring néni 1957-ben a 6. játékhéten játszotta meg gyermekei életévének számát: pont négyen voltak, az ötödik számnak pedig a saját életkorát választotta. Misi akkor 23, Marica 26, Sanyi 33, Laci 37, ő maga pedig 66 éves volt. A szerencse Ring néni oldalára állt, ugyanis a sorsoláson pont ezeket a számokat húzták ki, a főnyeremény pedig 855 ezer forint, ami akkoriban hatalmas összegnek számított (az átlagkereset 1442 forint volt.) A Blikk most megtalálta Ring néni unokáját, aki elmesélte, mi lett a pénzzel.

"Édesapám, Misi volt a legfiatalabb, ő nem is kapott olyan sokat a nyereményből" - mondta Gábor a lapnak, aki számára ma már csak legenda a hatalmas szerencse története, hiszen a családban nem sokat vettek észre belőle. "A nagyi ugyanis elég szigorú asszony volt, poroszosan nevelte a gyerekeit és velünk is így viselkedett.  Festményekbe, műtárgyakba fektette a pénzt, emlékszem, hogy édesapám is kapott egy nagy képet, de nagy gazdagság nem köszöntött ránk" - mesélte. 

Kiderült az is, hogy a család a sorsolás után egyből tudta, hogy nyertek, azonban két napon át nagy volt az ijedtség, ugyanis nem találták meg a szelvényt. Végül egy kabátzsebből került elő.  nyeremény után Ring Sándorné azt nyilatkozta, hogy egyelőre takarékba teszi a pénzt, és bár később próbált okosan gazdálkodni vele, a vagyon jó részét gyerekeinek adta. Gábor úgy emlékszik, a testvérek egy része elkezdett nagyon élni. "Ugyanakkor például édesapám bátyja, Sanyi bácsi ugyanolyan szigorú volt, mint a nagymama, ők nem szórták a vagyont. Voltak is ellentétek emiatt a családban" - tette hozáz. 

Gáborban egészen a nagymama 1982-es haláláig nem is nagyon tudatosult, miféle híres családba született. A testvérek azóta mind meghaltak, Gábor maradt itthon az egyetlen leszármazottja Ring néninek. A férfi kamionosként dolgozik, a többi unoka pedig szétszóródott a világban: Németországban, Olaszországban, Ausztriában élnek.

Gábor azt is elárulta, rendszeresen játszik, fix számokkal, ám eddig nem igazán volt szerencséje. 

Ring Sándorné – miután a gyerekeinek adott a nyereményből – először ingatlanba fektette a pénzt. 90 ezer forintért vett egy telket két házzal, majd ezt később eladta és beszállt egy kerámiaüzletbe. A szerencse azonban itt már nem pártolta, a vállalkozás tönkrement, azzal együtt a pénz is odalett. Csak a festmények, műtárgyak maradtak meg.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés