Hirdetés

Alvó utasoktól lopott a 4-6-oson - megtörtént a vádemelés

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A 34 éves férfi egy alkalommal 150 ezer forintot lopott el egy alvó utastól Budapesten a villamoson.

Vádat emeltek az ellen a 34 éves, román férfi ellen, aki idén több alkalommal is lopott alvó utasoktól a villamoson.

Április 10-én például a 4-6-os villamoson, a Margit-sziget és Margit-híd budai hídfő megállója között a férfi benyúlt egy alvó utasnak a kabátzsebébe és onnan eltulajdonította a sértett pénztárcáját, amelyben a férfi személyes okmányai, bankkártyái, továbbá 150 000 forint készpénz és némi valuta volt.

Hat héttel később, május 22-én hajnalban a vádlott ismét kifosztotta egy alvó utastársát a villamoson. A Margit-híd budai hídfő és Mechwart-liget megállók közötti szakaszon leült az alvó férfival szemközti ülésre, majd kivette a sértett kezében tartott 70 000 forint értékű mobiltelefont, amit zsebre tett, majd távozott.

Pár nap múlva pedig a Jászai Mari tér és a Margit-híd szigetbejáró közötti útszakaszon lépett oda egy alvó férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kiemelte a sértett mintegy 460 000 forint értékű mobiltelefonját.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a hasonló bűncselekmények miatt korábban már büntetett férfit, mint különös visszaesőt, 3 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A kerületi ügyészség emellett arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottat határozott időre utasítsa ki Magyarország területéről - közölte az ügyészség honlapja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés