Hirdetés

Vérfagyasztó sikolyok: szabad ég alatt sz*xelő állatok miatt nem tudnak aludni a nagyváros lakói

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Meglepő dolog miatt nem tudnak aludni a londoniak: éjjelente gyakran hallanak sikolyokat az utcákon. A hang elsőre igencsak félelmetes, ám banális oka van: a rókák párzása. 

Ahogy a város lakossága növekszik, úgy egyre nő azon vadállatok száma is, amelyek bemerészkednek az emberek közé. A szemeteszsákok és szemétkupacok miatt - amelyekben élelemre lelhetnek - ezek az állatok lassan "átveszik" az uralmat a város felett. A magabiztosabbak már tömegközlekedési eszközökön utaznak, és fényes nappal az utcákon garázdálkodnak - írja a Daily Mail

A közösségi médiában közzétett videókon látható, ahogy a rókák napközben londoni buszokra szállnak fel, és a hátsó üléseken terpeszkednek. Az egyik állat kíváncsian néz az őt filmező utasra, de rendületlenül folytatja a fővároson át tartó kényelmes utazást.

Úgy tűnik, még azt is megtanulták, hogyan kell biztonságosan átkelni az úton és kikerülni a szembejövő forgalmat. Egy másik videón látható, amint egy róka nappal óvatosan balról jobbra kukucskál az úttesten, és megáll, amíg az autók elhaladnak mellette.

A London Wildlife Trust szerint a becslések szerint Londonban mintegy 10 ezer városi róka él, de pontos számot képteleség mondani. 

Néhány londoni önkormányzat már "kisokosokat" ad ki, amelyben tanácsokat adnak a lakosságnak, hogyan előzhetik meg, hogy az állatok meglátogassák a kertjüket. Vannak cégek, amelyek már rókabiztos kukákat forgalmaznak, így az állatok nem tudják szétszórni a szemetet, miközben élelem után kutatnak.

A rókáknál a párzási időszak december és február között tart, így a londoniaknak még néhány álmatlan éjszakára kell számítaniuk, mielőtt a zajok megszűnnek - ám az állatok ezzel nem fognak eltűnni, erre megoldást kell találnia a város vezetésének.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés