Hirdetés

Lisztes Krisztián: érzékenyen érint, amikor a fiamat kritizálják

Nap Híre portré Nap Híre

A 49-szeres válogatott labdarúgó, Lisztes Krisztián elismeri, hogy ahhoz, hogy a fia válogatott legyen, van még hova fejlődnie, de érzékenyen érinti, ha kritizálják ifjabb Lisztes Krisztiánt.

Lisztes Krisztián
Lisztes Krisztián ATV

Nagyon örül Lisztes Krisztián egykori válogatott labdarúgó, hogy a fiának jól sikerült a bemutatkozása, hogy berobbant a köztudatba és meghatározó játékossá vált - erről beszélt a volt focista az ATV Start című műsorában. Édesapaként sokszor nehéz, hiszen a 18 éves fia feszegeti a határokat, de a pályán a rutinos játékosok segítik, nevelik őt. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy hivatalosan nem lehet a fia menedzsere FIFA-licensz hiányában, de természetesen segíti a pályafutását és mellette van édesapaként.

Kitért arra, hogy a Fradinál komplex feladatot lát el: a top tehetségek integrálását, beépítését, fejlődését segíti. A második csapatnál is sokat van edzéseken, mérkőzéseken, illetve az U17-U19 korosztállyal foglalkozik.

Ahogyan annak idején ő, a fia is 17 évesen mutatkozott be, és hamar közönségkedvenc lett. Felidézte, hogy a fia sikereivel visszajöttek azok az érzések, amiket átélt játékosként. Lisztes Krisztián bevallotta, hogy érzékenyebben érinti, ha a fiát kritizálják, nehezebben viseli ezeket, mint az ifjabb Lisztes Krisztián.

A fia esetleges válogatottságával kapcsolatban úgy érzi, a sajtó részéről jött nyomás, és teljes mértékben Marco Rossi feladatának tartja, kit hív be a keretbe. “Tény, hogy van hova fejlődnie” Krisztiánnak - fűzte hozzá. Az, hogy őt Mészöly Kálmán 18 évesen meghívta a válogatottba, egy megelőlegezett bizalomnak tekinti.

A mostani magyar válogatottról azt mondta, hogy nagyon jó karakterek alkotják, és sok ifjú focista előtt jó példa, hogy ennyi fiatal van a kezdőcsapatban. 

Idén nyáron kezd a fia Frankfurtban (5 éves szerződést írt alá), erről Lisztes Krisztián úgy nyilatkozott, hogy a kinti közeg sokat formál majd a fián, aki “kénytelen lesz alkalmazkodni”. Kérdésre válaszolva elárulta, hogy bár szóba került, hogy vele tart, de egyáltalán nem biztos, hogy elkíséri őt Németországba. “Nem feltétlenül szeretnék a nyakán lenni”. A cél, az, hogy 3-4 hónapon belül kezdőjátékos legyen Frankfurtban - mondta.

Az esetleges, utánpótlást ért kritikákra azt mondja, vannak elhivatott és kevésbé elhivatott edzők, a szövetség részéről lehetne kicsit nagyobb kontroll. A Fradinál megpróbálják a legjobbat kihozni az adott helyzetből. Beismerte, hogy nem minden tökéletes, sokat és keményen kell dolgozni, hogy a gyerekek megkapják a nekik szükséges képzést, és egy jól működő folyamat alakuljon ki. Azon dolgoznak, hogy minél több olyan játékosuk legyen, akivel Marco Rossi tud számolni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés