Hirdetés

Mit művel a Lidl? Lejárt szavatosságú termékeket árultak, több üzletüket bezáratta a hatóság

Nap Híre portré Nap Híre

Rengeteg szabálytalanságot találtak a fogyasztóvédelmi ellenőrök a Lidl-áruházakban: több mint 700 esetben szabtak ki bírságot és négy üzletet hónapokra bezárattak Romániában.

A román Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANCP) az elmúlt időszakban rászállt a Lidl-re és 295 üzletét ellenőrizte országszerte. Az ellenőrzés során a hatóság szabálytalanságok tömkelegét állapította meg, amiért 757 szabálysértési bírságot szabott ki, közel 7,5 millió lej értékben (577 millió forint) - írja az Origo

Az áruházakban egyes termékek tömege kisebb volt a csomagoláson feltüntetett értéknél, bizonyos termékek csomagolása sérült volt, de találtak az ellenőrök többek között nem megfelelő állagú gyümölcsöt és zöldséget, olyan címkéket, melyeken nem voltak feltüntetve az összetevők, lejárt szavatosságú, illetve nem megfelelő körülmények között tárolt termékeket is. A hatóság a bírságon kívül elrendelte 9 millió összértékű termék kivonását a kereskedelmi forgalomból. 

A fogyasztóvédelmisek 23 áruházban egyes tevékenységeknek a hiányosságok és szabálytalanságok megszüntetéséig történő szüneteltetéséről is rendelkeztek. Négy, Botoșani, Galac és Giurgiu megyében található lidl áruházat 6 hónapra bezárattak, hét másik, bukaresti és Ilfov megyei áruházra pedig 6-12 hónapos időtartamra tetettek lakatot az ellenőrök..

Mint azt a naphire.hu is megírta: a Lidl ledobta a bombát azzal, hogy szombattól tartósan csökkenti a magyar friss baromfihúsok nagy részének az árát. Az üzletlánc tájékoztatása szerint az árcsökkentésben 30 féle csirke, pulyka és kacsa frisshús érintett, a kedvezmény mértéke pedig számos termék esetében a 10 százalékot is meghaladja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés