Hirdetés

Borzalom, ami Líbiában történik: Mindenhol holttest hever, hamarosan elfogynak a hullazsákok

Nap Híre portré Nap Híre

A Daniel viharral járó áradások pokoli hellyé tették az észak-afrikai országot.

A líbiai Derna városát sújtó halálos áradás áldozatainak száma akár a 18-20 ezret is elérheti. A város polgármestere kiemelte, még mindig 5-10 ezer eltűnt embert keresnek. Mint mondta, arra számítanak, hogy nagyon magas lesz az áldozatok száma.

A polgármester szerint holttestek kiemelésére szakosodott csapatokra van szükség, mert a romok alatt és a vízben lévő holttestek nagy száma miatt járvány törhet ki. Emellett Lutfi al-Misrati, a keresőcsapat igazgatója arról beszélt, hogy hullazsákokra is szükségük van, ugyanis hamarosan kifogynak azokból.

Fotó: MTI/AP/IHH

Az RTL beszámolója szerint a Daniel vihar múlt vasárnap tarolta le az országot. A Derna közelében lecsapó heves viharban átszakadt két gát is, a lezúduló nagy mennyiségű víz pedig városrészeket tett a földdel egyenlővé.

Legalább 30 ezer ember kényszerült lakhelye elhagyására Dernában. Derna mellett a Daniel vihar Bejdán, al-Mardzson és Saháton is átsöpört. Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Irodája (OCHA) legkevesebb öt-, a helyi hatóságok tízezerre becsülik az eltűntek számát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés