Hirdetés

Letartóztatták a magyar drogmaffia vezetőjét

Nap Híre portré Nap Híre

Magyar börtönbe került a hazai drogmaffia egyik kulcsszereplője.

A Magyar Nemzet információi szerint a férfit a közelmúltban egy szerbiai börtönből szállították Magyarországra, így a hazai drogvilág egyik kulcsszereplője magyar börtönben van. K. Pétert annak a Grubacs Igornak az alvezérének tartják az alvilágban, akihez az egyik legnagyobb hazai drogüzlet köthető.

A lap úgy tudja, hogy hetekkel ezelőtt szállították K. Pétert egy szerb börtönből Budapestre, hogy megkezdje a jogerősen kiszabott szabadságvesztését, amit a Fővárosi Törvényszék is megerősített. Mint írják, a férfi azután került börtönbe Szerbiában, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csapást mért a vele kapcsolatban álló bűnözőkre Magyarországon.

Kiemelték, hogy az FBI-jal, az Europollal és az elemzésekben és felderítésekben résztvevő tagállamok nyomozó szerveivel 2021. június 7-én összehangolt akciót tartottak, amelynek során a magyar rendőrség munkatársai bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Budapesten és Szekszárdon 12 ember elfogtak.

Ugyanezen a napon került bilincs K. Péter csuklójára is, akit egy másik kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytatott eljárás és fogolyszökés miatt nemzetközi elfogatóparanccsal keresett a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja.

Kiderült közben az is, hogy a nemrég hazahozott K. Péterhez érzékeny hatósági iratok kerülhettek. Ezt az ügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztályának munkatársai ellen indított nyomozásban ellenőrzi.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés