Hirdetés

Most érkezett: Lemondott Gulyás Gergely miniszterhelyettese

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Hétfőn a közösségi oldalán jelentette be Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese és parlamenti államtitkár, hogy távozik az Orbán-kormányból. Posztja szerint ennek az oka nagyon egyszerű, új kihívások jelentkeznek egyszerre az életében, azonban ezek több külföldi elfoglaltsággal járnak.

Több olyan új kihívás is jelentkezik egyszerre életemben, amelyeknek szívesen teszek eleget, ám amelyek sokkal több időráfordítást kívánnak és több külföldi elfoglaltsággal járnak, mint amennyit a nemes, de nagyon kötött, az év nagy részében magyarországi jelenlétet megkívánó miniszterhelyettesi munka lehetővé tesz

- olvasható a politikus Facebook-oldalán. Az írásában kiemelte azt is, hogy lemondásáról egyeztetett a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, azaz Gulyás Gergellyel is, aki elfogadta, hogy más területen folytatja munkáját.

Ezzel egy időben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége felkérte, hogy a Brisbane 2032 nyári olimpiát előkészítő és koordináló Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagját, a 2023-as Budapest Atlétikai Világbajnokság szervező bizottságának társelnökét, hogy nyújtson be pályázatot a NOB állandó taggá választása érdekében - számolt be a hírről a Blikk.

A pályázatról a NOB saját szabályai szerint hoz majd döntést. Az elbírálás idejére nincs semmilyen kötöttség, a nemzeti olimpiai bizottságoknak és más testületeknek sincs delegálási joga a NOB-ba. Tapasztalati alapon a tagjelölti pályázatok elbírálása akár éveket is igénybe vehet.

Fürjes Balázs egyébként 2022 tavaszán lett a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és egyben Gulyás Gergely miniszterhelyettese. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés