Hirdetés

Ez volt eddigi legkisebb tüntetés a Békemenet szervezőitől

Morvay Péter portré Morvay Péter

Meglepően szerény, mindössze öt fős demonstrációt tartott a CÖF Budapesten.

A Békemeneteken százezres tömegeket megmozgató Civil Összefogás Fórum (CÖF) most öt aktivistával vonult a budapesti Eötvös József Gimnázium elé, hogy a pedagógusbérek emelését követeljék a kormánytól Brüsszeltől. 

A CÖF flashmob üzenete a kormánynak, Brüsszelnek és az ellenzéknek is szólt
A CÖF flashmob üzenete a kormánynak, Brüsszelnek és az ellenzéknek is szólt

A demonstráció üzenete az egyik molinón így szólt:

„Brüsszelnek látnia kell, hogy a tanároknak is szüksége van az uniós forrásokra!”

Tordai Máté, a CÖF tanácsadója a Hír TV-nek elmondta, a pedagógusok bérrendezéséhez és az oktatási rendszer modernizációjához elengedhetetlenek az uniós források.

A kormánypárti szervezet közleménye szerint „A CÖF a pedagógusokkal van, nem a tüntetőkkel!” 

Mint írták, a szervezet "teljes mértékben támogatja a pedagógusok és az oktató-nevelő munkát segítő dolgozók bérrendezéssel és munkakörülményekkel kapcsolatos követeléseit. Ugyanakkor a jelenlegi háborús, inflációs helyzetben fontosnak tartjuk a kormány felelősségét a költségvetés kezeléséért, mert figyelemmel tartozik a társadalom minden szegmensének igényére."

Eközben az Eötvös József Gimnáziumban 37 tanár csatlakozott a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó Utcai Általános Iskola 60 tanára által kezdeményezett egyhetes munkabeszüntetéshez.

Miint beszámoltunk róla, pénteken élőláncot szerveztek diákok Budapesten, amely videónk tanusága szerint több mint 10 kilométer hosszú volt

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés