Hirdetés

Lázár János mindenben megváltoztatja a magyar autósok életét

Garai Kitti portré Garai Kitti

Benyújtotta a kormány az közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztését. Ha elfogadja a parlament a javaslatot, akkor össszesen tizenhárom közlekedési tárgyú törvény módosulna.

A Lázár János építési és közlekedési miniszter által jegyzett jogszabálytervezet például pontosítja az egyes közúti közlekedési szabályszegések helyszíni eljárásra vonatkozó szabályait - írja a Telex.

A törvénytervezet szerint a szabályszegést helyszínen elismerő személlyel szemben közigazgatási bírságként helyszíni bírság kerülne kiszabásra.

A behajtási tilalomra, a korlátozott övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra vonatkozó egyes szabályszegéseknél a gépjárművezető távollétében kiszabható közigazgatási bírságot a javaslat megszünteti, de módosítja a közterület-felügyeletről szóló törvényt is.

A közlekedési elektronikus azonosítóról szóló szabályokkal összhangba hozzák a személyi adatokról és lakcímnyilvántartásáról szóló törvényt, de változtatnak a taxiszolgáltatók adatkezelési kötelezettségeinek szabályozásán.

A törvénytervezet jelentősen megemelné a légiközlekedési hatósági eljárások díjait is: a pilóták szakszolgálati engedélyével kapcsolatban a képző szervezet éves felügyeleti díja, valamint a repülőorvosi központ éves felügyelete is kétmillió forintba kerül majd. Előbbi eddig 120 ezer, utóbbi 60 ezer forint volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés