Hirdetés

Halálos lavinabaleset történt Indiában, ketten meghaltak, sokan megsérültek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Halálos lavinabaleset történt szerdán Kasmír indiai részén, egy népszerű síparadicsomban. A tragédiának két halálos áldozata van, mindketten lengyelek voltak. A hatóságoknak huszonegy embert sikerült kimenteniük.

A rendőrségi közlemény szerint a lavina huszonhárom embert temetett maga alá, közülük huszonegyen külföldi síelők voltak. Mindannyian Gulmarg város közelében síeltek. A Nyugati-Himalájában húzódó Pin Pandzsal-hegység indiaiak és külföldiek által egyaránt kedvelt síterep - írja az Origo.

A lap azt is felidézte, hogy 2010-ben tizenhét indiai katona halt meg egy lavina alatt az indiai hadsereg gulmargi magashegyi kiképző iskolájában.

A lavinák és a földcsuszamlások gyakoriak Kasmírban, és többször okoztak súlyos emberveszteséget mind a pakisztáni, mind az indiai hadseregnek a tűzszüneti vonal két oldalán. 2017-ben legkevesebb húsz indiai katona halt meg három lavinában, 2012-ben pedig a terület pakisztáni ellenőrzése alatt lévő részén vesztette életét 140 ember - köztük 129 pakisztáni katona - egy hatalmas lezúduló hótömeg alatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés