Hirdetés

Látott már dulakodó magyar ügyvédet? Popcornt elő!

Nap Híre portré Nap Híre

Elszabadultak az indulatok az irodában.

Biztonsági emberek fogadták a Magyar Ügyvédi Kamara bejáratánál a saját fegyelmi tárgyalására érkező Marczingós László ügyvédet hétfőn. Az ügyvédi kamara elnöke arról beszélt, szükséges volt a rendfenntartás, az Marczingós azonban fenyegetve érezte magát.

Az eseményről készült felvételeken látható, amint az ügyvéd a fegyelmi ügy vádlottjaként bejelentkezik a kamara kaputelefonján, majd az épületbe lépve két kopasz biztonsági ember várja a köztestület irodájának bejáratánál. A biztonságiak igazoltatni próbálták Marczingóst, mire dulakodás és szóváltás alakult ki a felek közt. A nem nyilvános tárgyalásra végül beengedték Marczingóst és az őt képviselő ügyvédet.

Havasi Dezső, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a biztonsági szolgálatot a kamara bízta meg, mert tartottak tőle, hogy a fegyelmi tanács tagjait, a munkatársakat inzultus érheti. 

Ugyanis Marczingós László a Facebook-oldalán közölt – majd Havasi szerint törölt – olyan üzeneteket, amelyek arra utaltak: az ügyvéd szimpatizánsai is „mindenképpen bemennek” a fegyelmi tárgyalásra

- mondta az elnök és hozzátette, ha egy szimpatizáns tömeg megjelenik, akkor a rend fenntartásáról gondoskodni kell - írja a 24.hu.

"A Magyar Ügyvédi Kamara egy köztestület, amely köteles gondoskodni a saját biztonságáról, de nem feltétlenül a rendőrség útján. Egy bírósági eljárásra sem a terrorelhárítók vonulnak ki, és az áruházakban is van biztonsági szolgálat" - reagált Havasi. Ugyanakkor hozzátette: a rendőrség értesült arról, hogy mi készül, mivel a kamara rákérdezett arra, jelentettek-e be tüntetést a köztestület irodájához hétfőre. Erre egyébként nemleges választ kaptak.

Bánáti János korábbi kamarai elnök véleménye megegyezik Havasi Dezső álláspontjával: a volt elnök a lapnak elmondta: "tudomása szerint az késztette a kamarát a biztonsági szolgálat megbízására, hogy Marczingós László előre jelezte, főként devizahiteleseket, ügyfeleit, volt ügyfeleit fogja felvonultatni a fegyelmi tárgyalására".

A lap megkereste az érintett ügyvédet is, aki úgy vélte, az ügyvédi kamarának nem volt oka tartani a magyar állampolgárok agressziójától. "Egy ilyen megalapozatlan félelem sem ad arra magyarázatot, hogy a kamarai irodában miért volt jelen velem szemben 5–6 verőember megjelenésű férfi, és azok miért kontrollálták a személyes mozgásomat. Ugyanis fizikailag megakadályozták azt, hogy a kamara helyiségeit elhagyjam" - hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés