Hirdetés

(18+) Vérfürdő a laktanya mellett: leszúrtak egy katonatisztet, mentőhelikopterrel szállították kórházba

Nap Híre portré Nap Híre

A késelő egy 24 éves férfi volt, akit a támadás óta a rendőrök már letartóztattak.

Leszúrtak kedden este egy egyenruhás katonatisztet az angliai Kentben, méghozzá a gillinghami laktanya közelében. A rendőrök több kést is találtak a támadás helyszínén. A hatóságok közölték, hogy egy 40 éves katonát támadtak meg, aki túlélte a vérengzést. A férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, az állapota súlyos, de stabil.

Egy szemtanú hangos kiabálásról számolt be, majd az ablakához rohant és látta, hogy egy férfi kést szúr egy földön fekvő katonába. Mint mondta a támadó maszkot viselt, aki egy mopeddel menekült el a helyszínről. Egy másik szemtanú pedig egy női sikolyról számolt be, később kiderült, hogy a katona felesége volt az - írja a Telex.

A rendőrség szerint nem terrorista akció volt, a támadó egy 24 éves férfi volt, akit azóta megtaláltak és letartóztattak. Kiemelték, hogy a támadónak mentális problémái lehetnek.

Keir Starmer brit miniszterelnök az üggyel kapcsolatban azt fogalmazta meg egy X-posztban, hogy megdöbbentették a történtek, és gyors felépülést kívánt a támadás áldozatának.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés