Hirdetés

Nagy dáridó nem lesz: így ünnepel a szülinapos Lagzi Lajcsi a börtönben

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Az elmúlt hetekben felröppent hírek szerint állítólag egyre rosszabbul van, de nyáron hazamehet, ma azonban más miatt van különleges napja Galambos Lajosnak. A Naphire.hu azonban megtudta, nagy buli nem lesz.

“Luxusra cseréli a börtönkórházat”, “szánalmas trükk”, “Gyógyíthatatlan betegség, vagy színjáték” - ilyen és ehhez hasonló címekkel jelentek meg cikkek az elmúlt időszakban Galambos Lajcsiról, aki a felröppent hírek szerint börtönbüntetése utolsó, közel egy évét már otthon töltheti majd, a boldogasszonypusztai milliárdos birtokán. Mindeközben másik fronton arról is szólnak hírek, milyen rossz állapotban van a trombitaművész, aki gáz- és áramlopás miatt tölti jogerős büntetését. De a mai nap más miatt különleges: az interneten fellelhető információk alapján úgy tűnik, Lagzi Lajcsi szülinapos. Ügyvédje a Naphire.hu megkeresésére elmondta, mennyiben lesz/lehet ez a rácsok mögött töltött nap más, mint a többi.

“Semmilyen kiváltsággal nem jár egyetlen fogvatartott részére sem” - kezdte Dr. Csontos Zsolt a születésnappal kapcsolatos kérdésre a Naphire.hu-nak, majd elárulta, mi minden teheti emlékezetessé. “Hogyha adott esetben a kapcsolattartást úgy sikerül megszervezni, akár személyes kapcsolattartást, akár Skype-kapcsolattartást, hogy a születésnapján éppen be tudnak menni hozzá, vagy Skypeon tudják hívni, vagy tudjanak beszélni, akkor szerencséjük van. De önmagában a születésnap tényére - ezt általánosságban mondom - nincs semmilyen privilégium egyetlen fogvatartott számára sem. Ebben az esetben, ha nem így jön ki a lépés, hogy aznap tudjanak kapcsolatot tartani, akkor marad a telefon lehetősége. Ugye a percdíj meg van határozva, hogy egy héten hány percet telefonálhat hozzátartozókkal, akik engedélyezve, vagy regisztrálva vannak és akkor ilyenkor ez a lehetőség áll fent” - magyarázta lapunknak az ügyvéd.

Ez azt is jelenti, hogy Lajcsinak spórolnia kellett a percekkel, hogy a születésnapján minél többen köszönthessék. De, hogy kik azok, akik hívhatják őt, az nem derülhet ki. “Nem nyilvános adat, hogy kik a kapcsolattartói, nem lehet tudni. De nyilván a család, az azért az alap általában mindenkinél” - mondta a Naphire.hu-nak Dr. Csontos, aki Lajcsi esteleges “szabadulása” kapcsán tévedésekre hívta fel a figyelmet. “Megjelentek téves információk azzal kapcsolatban, hogy áprilisban szabadul. Arról van szó, hogy idén nyáron úgynevezett reintegrációs őrizetbe kerülhet. Ennek a törvényi feltételei maradéktalanul adottak a mi álláspontunk szerint, de az ezzel kapcsolatos eljárás az még korai, az még nincs megindítva” - így az ügyvéd.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés