Hirdetés

Szörnyű kutyatámadás: amputálni kellett a magyar nő karját

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy bicikliző nőre támadt rá egy kutya Bács-Kiskunban.

Tázláron biciklizett egy 58 éves asszony tavaly szeptemberben, amikor egy nagytestű kutya nekirohant a kerékpárnak. Az ütközés során a nő elesett a biciklivel, ami az állatból agresszív reakciót váltott ki: ráharapott az asszony bal felkarjára.  

A környékbeliek azonnal a bajbajutott segítségére siettek, és többen azon kezdtek el dolgozni, hogy kiszabadítsák a végtagját az eb szájából. Időközben a kutya gazdája is megérkezett és csatlakozott a segíteni próbálókhoz. Végül többük kitartó munkájának eredményeként sikerült elhúzni az állatot.

A sérülthöz azonnal mentőt hívtak, ami kórházba szállította. Ám sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedett a karja, hogy már nem lehetett megmenteni, amputálni kellett.

Az állat gazdáját életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 53 éves asszony elmondta, hogy elment otthonról a történtek előtt, és távozásakor nyitva hagyta a kaput. Azonban nem gondolta, hogy kutyája kiszökhet az utcára, ugyanis zárható kennelben tartotta, amiből számára ismeretlen módon jutott ki az egyébként korábban jámbor természetű állat. Az asszonyt egy szomszéd értesítette arról, hogy az utcán kóborol házikedvence, ekkor pedig rögtön hazaindult, csakhogy mire odaért, már megtörtént a baj. 

A kutyát végül elaltatták - közölte a police.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés