Kuleba kifakadt: Ha nem kapunk fegyvert, lapáttal harcolunk

  • Nagyvilág
 portré

Egy német adásban a politikusok a fegyverszállításokról és Ukrajna uniós tagsági kérelméről vitatkoztak. Dmitro Kuleba ukrán külügyminisztert is kapcsolták, és nagy feltűnést keltett Németországhoz intézett felhívásával.

„Ha nem kapunk fegyvert, jó, lapáttal harcolunk, de megvédjük magunkat. Mert ez a háború háború a létünkért” – mondta Kuleba. A külügyminiszter szerint Németország többet is tehetne. Ahogy a Focus a beszámolójában írja, Németország jelenleg a nyolcadik helyen áll a beszállító országok között. „Tehát minél hamarabb kapunk fegyvereket, minél hamarabb küldik el őket, annál nagyobb lesz a segítségünk. Ha később is küldenek fegyvert, akkor is köszönjük, de akkor sok minden megy kárba, sokan meghalnak”- mondta az ukrán.

Kuleba meglehetősen szemrehányóan fogalmazott Ukrajna esetleges európai uniós felvételével kapcsolatban is: "Történelmi hiba lenne, ha az EU-államok nem egyeznének bele."

Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke optimistán szólalt meg: „Ukrajna megérdemli”.

Cimkék:
  • Kuleba
  • Németország
  • Ukrán-orosz háború
  • lapát
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet