Hirdetés

Teljesen átalakíthatják a KRESZ oktatást, itt vannak a sokkoló részletek

Nap Híre portré Nap Híre

A szakmai javaslatok szerint a szimulátorokat újra beépíthetik a KRESZ-oktatásba, emellett szigorítanák a bevont jogosítvány visszaszerzését is.

Az Építési és Közlekedési Minisztériumnak 2025 márciusáig kell a kormány elé terjesztenie a készülő új KRESZ-t, egy keddi háttérbeszélgetésen pedig konkrétumokat is elárultak a körvonalazódó változtatásokról – írja az RTL

A szóban forgó javaslat többek között azt is tartalmazza, hogy megengednék: más európai országokhoz hasonlóan a családtagok is oktathassák a Kresz-t. 

Ma Magyarországon bűncselekménynek minősül, ha egy szülő a gyermekét még jogosítványszerzés előtt, az oktatás ideje alatt a közúton vezetni tanítja. Ez változhat meg a közeljövőben: a szakemberek azt javasolják, hogy önkéntes lehetőségként itthon is vezessék be a kísérővel történő vezetést. Egy másik érdekes ötlet, hogy bevezetnék a szimulátorok használatát. 

A munkacsoport javaslata szerint Magyarországon is a kötelező óraszám kiváltására szolgálhatnak a szimulátorok, ugyancsak ahogy más európai országokban megszokott. Azt pedig az oktató határozhatná meg, hogy a tanfolyam melyik részében, milyen mértékben vonja be a saját oktatási programjában ezt a technológiát. Emellett arraól is szó esett, hogy a korábban már elvett jogosítványokat nehezebb lenne visszakapni az új szabályozás értelmében. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés