Hirdetés

Közös képen Lebron James és a magyar tehetség - Jó úton az NBA felé

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Napok óta Lebron James-ékkel edz a 22 éves magyar kosaras, már közös kép és videó is van róla és az Los Angeles Lakers sztárjaival. A Naphire.hu most megtalálta a férfit, aki aktív részese volt, hogy a fiatal sportoló eljuthatott idáig.

Néhány hete bombaként robbant a hír: szerződést kapott az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakerstől a magyar Valerio-Bodon Vincent. A 207 centis játékos meghívást kapott a csapat edzőtáborába, és jelenleg is velük készül az október 24-én kezdődő bajnokságra. Hogy hol folytathatja majd, az egyelőre a jövő zenéje, ugyanakkor napokon belül eldőlhet, egy dolog azonban biztos, - mint ahogyan azt barátja és a felkészítésében aktívan résztvevő edzője a Naphire.hu-nak elmondta - a menedzsmentje előre megtervezett, tudatos lépésekkel építette fel a karrierjét, és a cél egyelőre nem is az NBA.

Már az első napon közös kép került az Instagramra Lebron James-ről és Vincentről:

Az akkor Sopronban élő és dolgozó Szegedi Róbertet a közös ügynökük először 2019-ben kötötte össze. Vincent akkor igazolt a Honvédból Paksra, és úgy látták, vannak hiányosságai. “Leköltözött hozzám június közepén Sopronba egy hónapra, ahol napi 2-3 edzésünk volt. Egy hónap alatt 4 kiló többletizommal ment akkor haza” emlékezett a Naphire.hu-nak az edző, aki azóta is követte Vincent pályáját, és - ha szükség volt rá - mindig segített. Így volt ez idén is, amikor az úgynevezett NBA Summer League-ből hazatérő kosaras ügynöke ismét megkereste az RSports Performance Studio megálmodóját. “Ekkor már mindenki előtt titokban kellett tartani, mi történt kint és mi vár Vincentre” - így Róbert.

Szegedi Róbert heteken át készítette Vincentet élete kihívására:

A Dominikán született tehetséges magyar kosaras ugyanis szerződést kapott a Los Angelestől, így csak hetei maradtak, hogy mentálisan és fizikálisan is: a világ legjobbjaival készüljön majd. “Most hat hetet készült az irányításom alatt Vincent. Persze, most is kellett rá izmot és erőt pakolni, de most - amit Amerikában is elmondtak neki, hogy figyelni kell rá - a core-izmok (a hasüregben a gerinc és a medence stabilitásáért felelő izmok - A szerk.) fejlesztése, és egy pici tömegnövelés. Illetve az volt még a személyes kérése, hogy a vertikális súlypont-emelkedésén javítsunk” - mondta lapunknak Szegedi Róbert, aki kérdés nélkül hozzátette: “A stábnak, aki vele készül, nincs kétsége afelől, hogy be fog bekerülni egy NBA-csapatba.”

Az ökölpacsi kihívást Lebron kezdte és a magyar fiú fejezte be:

S, hogy hogyan fogadták a magyar fiút a világ egyik legeredményesebb profi csapatának sztárjai? Milyen az öltözőben és a pályán Lebron James? Természetesen ezt is szerettük volna megtudni Valerio-Bodon Vincent edző-barátjától, de - mint mondja - erről azért sem tudna mit mondani, mert Vincent sem mondhat erről senkinek semmit. Ami azonban máris örömmel töltheti el a fiatal kosaras, a magyar kosárlabda és az NBA rajongóit, a magyar kosarasról már kép és videó is megjelent a csapat Instagram-oldalán. A Lakers eddig két előszezon meccset játszott a napokban, Vincent egyelőre egyiken se kapott lehetőséget, mint ahogyan a Chicago Bulls legenda, Scottie Pippen fia sem, aki szintén hasonló módon bizonyíthat a csapat vezetőinek.

(Kezdőkép: instagram.com/vincent.gekko)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés