Hirdetés

Közleményt adott ki az egyik legnagyobb magyar bank, ez Önt is érintheti!

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Adatlopás gyanúja esetén az OTP internet- és mobilbank új funkciója egy kattintással letiltja a belépést, így, ha fennáll a veszély, hogy a belépési adatok adathalászok kezébe kerülhettek, illetéktelenek nem tudnak hozzáférni a számlákhoz az OTP InternetBankban és az OTP MobilBankban.

A letiltást követően értelemszerűen a számla jogos tulajdonosa sem fog tudni belépni az internet- vagy mobilbankjába, azonban a bank telefonos ügyfélszolgálatán vagy személyesen bármelyik OTP Bank fiókban a hozzáférés később bármikor újra aktiválható. A számlá(k)hoz tartozó bankkártyá(k) továbbra is használhatóak maradnak - közölte a pénzintézet.

Az új funkció mostantól elérhető minden OTP InternetBank és OTP MobilBank felhasználó részére, a Beállítások menüpontban az OTP internet- és mobilbank belépés letiltása lehetőséget választva - áll a közleményben.

Ha fennáll a veszélye, hogy adatlopás történt, az OTP azt javasolja, hogy ügyfelei éljenek a letiltási lehetőséggel, azt azonban gondolják át a letiltás előtt, hogy valóban az internet- és mobilbank belépéshez használt adataikat adták-e ki az elkövetőknek, nem pedig a bankkártya-adataikat. 

Ha a csalók bankkártya-adatokat szereztek meg, akkor az InternetBankban vagy a MobilBank "Kártyáim" menüpontjában a bankkártyát kell letiltatni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés