Hirdetés

Közelít a brutális vihar, ezek a vármegyék vannak a legnagyobb veszélyben

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Csongrád-Csanád és Békés vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután.

A veszélyjelzés szerint a két vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is - olvasható a met.hu oldalon.

A meteorológiai szolgálat közölte: pénteken napközben és este egyre többfelé várhatók nyugatról kelet felé mozgó zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. Az ország déli felén van a legnagyobb esély heves zivatarokra. Ezeket viharos, óránkénti 60-90 kilométeres széllökés, kisméretű jég, intenzív eső, helyenként felhőszakadás kísérheti, de akár károkozó, óránkénti 90 kilométeresnél erősebb szélroham és nagyobb méretű jég is előfordulhat.

Közölték azt is, éjszaka kelet felé terjednek a zivatarok, majd szombat hajnaltól csökken a számuk. A nap első felében csak elvétve - főként az északkeleti tájakon - lehet zivatar, majd várhatóan késő délutántól nyugat felől ismét egyre több helyen alakulhatnak ki kelet felé mozgó zivatarok, esetleg zivatarrendszerek. Elsősorban délnyugaton heves zivatarok is létrejöhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés