Hirdetés

Rendkívüli hír: jelenleg is vannak magyar katonák a Közel-Keleten

Nap Híre portré Nap Híre

Annak ellenére, hogy harcok dúlnak a libanoni–izraeli határon, magyar katonák továbbra is szolgálatot teljesítenek a térségben, az ENSZ békefenntartó missziójának keretében.

A kirobbant harcok ellenére továbbra is magyar katonák teljesítenek szolgálatot a libanoni–izraeli határon – válaszolt a Honvédelmi Minisztérium a HVG megkeresésére az Index szerint.  

„2021. január 18-a óta katonáink az ír zászlóalj alatt működő lengyel század egyik szakaszában látják el feladataikat” – közölte a minisztérium. A magyar katonák féléves rotációban szolgálnak Libanonban, ahogyan az a HM februári közleményéből is kiderült.

"A szakasz feladatai közé tartozik a tábor őrzése és védelme, valamint járőrözés helyi erőkkel együttműködve az ENSZ jelenlétének fenntartása és erősítése érdekében. A magyar katonák olyan táborokban állomásoznak, ahol óvóhelyek is rendelkezésre állnak, így amikor a harci helyzet súlyosbodik, biztonságos menedékbe vonulnak, ha testi épségüket veszély fenyegeti"

– áll a minisztérium válaszában. Bár a tárca nem közölt pontos számot a misszióban részt vevő katonákról, a misszió hivatalos honlapja szerint jelenleg 15 magyar katona szolgál Libanonban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés