Hirdetés

Emberfeletti erejű abnormalitás és gonoszság jellemzi a napjainkat Kövér László szerint

Nap Híre portré Nap Híre

Az Országgyűlés elnöke a X. Székely bálon elmondott beszédében a mai uralkodó abnormalitásról és gonoszságról beszélt, szerinte azonban a jó emberek emberfeletti teljesítményekre képesek még a nehéz időkben is.

Kövér Lászó
Kövér Lászó

„Mi magyarok, mindig csak annyira élünk, amennyire Magyarország él és Magyarország is mindenkor csak annyira él, mint amennyire a magyar emberek élnek” – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a X. Székely Bálon szombat este Budapesten, amit az MTI idéz.

Az Országgyűlés elnöke köszöntőjében egy kalotaszegi népdal sorait idézte: „borul az ég mindenfelől, nem derül”, szerinte ugyanis a tavalyi találkozás óta a nem lett sem biztonságosabb, sem derűsebb a világ.

Járványok, háborúk, vérszomjas nemzetközi spekulánsok és uzsorások, országukat és nemzetüket eláruló európai politikusok és értelmiségiek; Európa tudatos gazdasági tönkretétele, pénzügyi eladósítása és társadalmi destabilizálása, egy kontinentális lakosságcserét előkészítő, szervezett illegális migráció, az európai embereket célzó, különféle eszközökkel zajló mentális agresszió, a fiataljaink nemi önazonosságát megcélzó életveszélyes lélektani és biológiai manipulációk – írta le a jelenlegi helyzetet a házelnök.

Kövér László elmondta: amit tapasztalunk, nem csupán az az örök metafizikai, jó és rossz közötti küzdelem van jelen, hanem napjainkat már-már emberfeletti erővel támadó „abnormalitás, gonoszság, rombolás és hamisság” jellemzi, amit nagyon is „evilági emberek evilági érdekei” táplálnak.

Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy a jóra törekvő emberek nehéz időkben és helyzetekben képesek erőn felül teljesíteni, helytállni és győzni.

Kövér László beszédében egy székelyföldi történetet idézett fel, egy a helyszínen is jelen lévő főszereplővel, aki túlélt egy rendkívül súlyos balesetet, és felépült. Isten irgalmasságának ajánlott hálaadó rönkkápolnát és hozzá vezető keresztutat építettek az Egyes-kő lábánál gyógyulása után, amit a házelnök a hallgatóság figyelmébe ajánlott imahelyszínül.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés