Hirdetés

Rendkívüli hír: itt az Orbán-kormány válasza Zelenszkij kiszivárgott tervére a Barátság kőolajvezeték felrobbantására

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Medöbbentő állításokat fogalmazott meg a The Washington Post egy friss írásában. Most pedig az Orbán-kormány is reagált ezekre a kijelentésekre.

Kiszivárgott amerikai dokumentumok szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök zárt ajtók mögött őrületes tervekkel állt elő, többek között azzal is, hogyan lehetne roszországi célpontokat megsemmisíteni, és egy NATO-tagállam, Magyarország ipari infrastruktúráját milyen módon lehetne megbénítani.

A lehallgatások kiszivárgott dokumentumai szerint Zelenszkij egy februári megbeszélésen javasolhatta azt, hogy Ukrajna robbantsa fel a Barátság vezetéket, amely Magyarországot látja el kőolajjal, ezzel ugyanis megsemmisíthetné a magyar ipari infrastruktúra orosz kőolajra épülő elemeit. Titkosszolgálati megjegyzésekből kiderült, hogy az ukrán elnökből Magyarország kormánya elleni haragja válthatta ki az "értelmetlen és fenyegető mondatokat".

Az Orbán-kormány részéről először Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár reagált a Twitter-oldalán a kiszivárgott anyagokra, méghozzá egyetlen kérdéssel:

Hogyan lehetséges, hogy Ukrajna egy NATO-ország ellen sző terveket?

- írta Kovács a közösségi oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés