Hirdetés

Botrányba fulladt a nemzeti ünnep Nagykanizsán, egy koszorú miatt szabadultak el az indulatok

Nap Híre portré Nap Híre

A hagyományőrzök nem voltak hajlandóak kihelyezni a városi ünnepségen az ellenzék koszorúját.

Elfajult a március 15-ei ünnepség Nagykanizsán, miután a városi ünnepségen a hagyományőrzők nem helyezték ki az ellenzék koszorúját. Az ATV Híradó beszámolója szerint a tájékoztatást a polgármesteri hivatal küldte a képviselőknek, melyben az indoklás a sértettség volt. Az ellenzéki többség szerint a polgármester a felelős azért, ami történt.

Balogh László nagykanizsai fideszes polgármester ünnepi beszédében az egységről és az összefogásról beszélt, majd egyre élesebben kezdte kritizálni az ellenzéki többséget. 

Ráadásul az ellenzékkel nemcsak a polgármesternek adódtak problémái, ugyanis az ünnep előtti délutánon a képviselők kaptak egy egy levelet, miszerint a március 15-ei rendezvényen a magukat huszároknak mondó egyesület tagjai sértettség okán nem hajlandóak az ellenzékiek koszorúját kihelyezni.

"Balogh László, Cseresnyés Péter és a Fidesz részéről az a nagy gyűlöletkeltés, az a nagy gyűlölethangulat, amit szítottak itt a városban, sajnos oda vezetett, hogy ma nem voltak hajlandóak a koszorúnkat vinni városi rendezvényen azok, akiket felkért a város, hogy itt díszőréget álljanak és segítsék a lebonyolítást" - mondta Fodor Csaba frakcióvezető, az Éljen Városunk Egyesület képviselője.

A hagyományőrzők helyett végül egy fiatal helyezte ki az ellenzék koszorúját, miközben a Fidesz helyi szervezetének koszorúját egy huszárruhás egyesületi tag helyezte el az emlékműnél, és még tisztelgett is előtte.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés