Hirdetés

Itt hibázott nagyot a körözött Molnár Gusztáv

Garai Kitti portré Garai Kitti

Molnár Gusztáv megúszhatta volna, hogy elfogatóparancsot adjanak ki ellene, csupán egy levelet kellett volna küldenie a Gödöllői Járásbíróságnak. 

A Naphíre is beszámolt arról, hogy rágalmazás miatt elfogatóparancsot adott ki a bíróság Molnár Gusztáv ellen.

"Ha bíróság adta ki az elfogatóparancsot, a rendőrség nem is mérlegelhet, ha megtalálják a körözött személyt, nem számít a bűncselekmény súlya. Mindenképpen a bíró elé kell vinni a terheltet" – mondta a Blikknek dr. Gerencsér András.

Tehát eszerint nagyot hibázott Molnár Gusztáv, hiszen hogy megússza ezt az egész herce-hurcát, csak egy levelet kellett volna küldeni a bíróságnak, hogy az elvonó miatt nem tud megjelenni a beidézésen. De a színész nem indokolta meg a távolmaradását, ezért jogszerű az elfogatóparancs ellene. 

Az ügyvéd úgy fogalmazott, ha a körözött személy orvosi felügyeleet alatt áll, esetleg elvonókkúrán vesz részt, a bíróság általában megengedőbb. " Ha valaki elvonón van, kimentés lehet, de ha átvette az idézést, akkor tizenöt napon belül jeleznie kell az illetékes bíróságnak, hogy egészségügyi okból kifolyólag nem tud majd részt venni a tárgyaláson" - mondta, hozzátéve, hogy a bírónak kötelezettsége van, általában minden eljárást két éven belül le kell zárnia. 

Mint ismert, az alkoholproblémákkal küzdő színész két héttel ezelőtt jelentette be, hogy részt vesz az egyik vidéki rehabilitációs intézet egyéves programján, hogy végre rendbe tegye az életét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés