Hirdetés

Kijöttek a friss adatok: így áll a hazai koronavírus-helyzet

Nap Híre portré Nap Híre

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagértéke a 45. héten "emelkedett érték mellett stagnált". Hozzátették: a tendencia a vizsgált helyszínek többségénél is stagnál. Enyhén emelkedő tendencia jellemző a Budapest környéki agglomerációs településeken valamint Veszprémben, és enyhe csökkenés látszik Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán és Szegeden.

    

    

Közölték azt is, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja két településen - Békéscsabán és Pécsett - a "magas", míg a többi 20 helyszínen az "emelkedett" kategóriába sorolható.

Az NNGYK közölte azt is, a 45. héten a szennyvízben az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagot tekintve enyhén csökkent.

Ahogy azt a naphire.hu is megírta, nemrégiben új Covid-mutáns jelent meg az Egyesült Királyságban és Európában. A szakértők szerint a JN.1 a BA.2.86 - a "Pirola" változatnak nevezett – „leszármazottja,” és attól tartanak, hogy az új variáns jelentős közegészségügyi problémává válhat. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés