Hirdetés

Még mindig szedi áldozatait a halálos vírus Magyarországon

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Az utóbbi időben szerencsére már nem jelent akkora veszélyt a magyarokra a koronavírus, de még mindig szedi áldozatait az idősek és krónikus betegek között.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ nemrég eltörölte a kötelező maszkviselést az egészségügyi és szociális intézményekben, ráadásul szerencsére tovább csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Azonban továbbra is érdemes óvatosnak lenni: az európai járványügyi hivatal (ECDC) szerint határozottan hasznos, ha a tagországok több pénzt és energiát fektetnek az egészségügyi ellátásban dolgozókra, jobban felkészülnek az egészségügyi válságokra, a válságkommunikációra és a lakossággal folytatott párbeszédre, valamint az adatgyűjtésre és -elemzésre. 

A múlt héten 355 új covid-fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 202 179-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - közölte most a Koronavírus Sajtóközpont az MTI-vel. A beoltottak száma 6 422 343, közülük 6 210 708-an a második, 3 905 366-an a harmadik, 425 783-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták.

Hozzátették: az előző héten elhunyt tíz, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 859-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 149 848, az aktív fertőzöttek száma pedig 3 472-re csökkent. Jelenleg 224 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen - áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés