Hirdetés

Figyelmeztet a járványügyi hivatal: ezt kell tennünk, ha nem akarunk újabb bajt

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Közzétette a koronavírus-járványból levont tanulságait kedden az európai járványügyi hivatal (ECDC), amely négy olyan területet azonosított, melyek javításával az uniós tagállamok jobban felkészülhetnek egy potenciális következő járványra.

Az ügynökség szerint határozottan hasznos, ha a tagországok több pénzt és energiát fektetnek az egészségügyi ellátásban dolgozókra, jobban felkészülnek az egészségügyi válságokra, a válságkommunikációra és a lakossággal folytatott párbeszédre, valamint az adatgyűjtésre és -elemzésre - írja az MTI.

"A Covid-19-világjárványnak értékes tanulságai vannak, és fontos áttekinteni és kiértékelni, hogy mi vált be és mi nem" - tudatta az uniós testület, amely szerint meg kell erősíteni a fertőző betegségek terjedésének nyomon követését, és javítani kell a tagállamok, a régiók és az intézmények közötti együttműködést is. 

Magyarországon nemrég jelentette be az NNK, hogy megszűnik a kötelező maszkviselésre vonatkozó határozat, így az egészségügyi és a szociális intézményekben már sem a dolgozóknak, sem a látogatóknak nem kell maszkot hordaniuk. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés